Громадський контроль ремонтів доріг

Як визначати балансоутримувачів доріг з пошкодженим дорожнім покриттям, як формувати правильні звернення до них, як професійно описувати наявні дефекти, як дізнаватися про обсяги та стан фінансування сегментів дорожньої галузі в тому чи іншому регіоні, а також як відшукувати вже укладені договори на виконання робіт чи надання послуг.

 

В ході заходу досвідчені тренери проєкту «Громадський контроль під час проведення ремонтних робіт на дорогах місцевого значення у Черкаській та Кіровоградській областях» за фінансової підтримки EED «Європейський фонд за демократію дадуть відповіді на найчастіші питання:

як вплинути на владу та досягти успіхів;

кому писати звернення: як знайти балансоутримувача;

як правильно описати недоліки, щоб аргументувати необхідність проведення ремонту аварійних вибоїн.

Додатково експерти розкажуть про важливість використання інформації з веб-ресурсів на основі відкритих даних, зокрема електронної системи закупівель Prozorro, які дозволяють оцінити доброчесність закупівель робіт і послуг в дорожній галузі, а також надають змогу громадськості впливати на прийняття управлінських рішень. Тренер експерт Аня Копинець розповість про систему управління дорожнім господарством, поділ доріг в залежності від розташування – в межах чи поза межами населених пунктів, їхнє підпорядкування, види та класифікацію, а також способи пошуку та джерела інформації про закупівлі дорожніх робіт і послуг.

 

Вона окреслить чим відрізняються ефективні закупівлі від неефективних, наголосить на «червоних прапорцях», які свідчать про певні ризики недобросовісних дій як замовників, так і підрядників, які свідчать про лобіювання інтересів якогось конкретного виконавця робіт або перешкоджання участі інших учасників, а саме на незначній кількості учасників торгів, участі в закупівлях компаній «попарно», незначне зменшення учасниками сум очікуваної вартості робіт.

Захід відбудеться в м. Кропивницький 6 та 7 квітня 2021 року.

 

Для участі у необхідно заповнити коротку анкету до 31 березня 2021 року включно. Про включення учасників на навчання ми повідомимо додатково до 02.04.2021 р.

Якщо у вас виникли додаткові питання щодо участі, прохання звертатись до адміністратора Валентини Поселкєвіч 097 549 51 42