Хто є хто у Кропивницькій міській раді?

До новообраного складу Кропивницької міської ради увійшли 8 партій, які отримали мандат довіри від виборців. Так, із 42 наявних місць у раді політична сила міського голови Андрія Райковича «Пропозиція» отримала 9 мандатів, місцеві організації партій «Європейська солідарність» та «Слуга народу» - по 6. По 5 представників у міській раді матимуть «Перспектива міста» та ВО «Батьківщина». «Опозиційна платформа – за життя» та «Рідне місто» отримали по 4 депутатських мандати, а «Наш край» - 3.

 

«Батьківщина» та «ЄС» провели до міської ради винятково членів своїх партійних організацій. А от серед тих, хто став депутатом від пропрезидентської «Слуги народу», нема жодного партійця. По одному безпартійному завели у міську раду «Наш край» (Валерій Шутка), «Опозиційна платформа – За життя» (Олександр Корнюша), «Перспектива міста» (Рафаель Санасарян). І по 2 – «Пропозиція» (Олександр Котляр та Сергій Калапа) та «Рідне місто» (Наталія Кліменкова, Дмитро Овчинніков ).

41 депутат Кропивницької міської ради має вищу освіту і лише один – професійно-технічну (Олександр Чибітько). 19 новообраних депутатів мають власний бізнес, ще 5 працюють на керівних посадах великих підприємств міста. Освіту в міській раді представляють 5 осіб, а медичну сферу – троє. Четверо новообраних депутатів працювали у виконавчих органах попереднього скликання міської ради. Є серед депутатів і помічник голови обласної ради попереднього скликання. Один депутат має власну адвокатську практику, а ще один працює в партійній структурі. Троє депутатів наразі не працюють.

 

16 депутатів попереднього скликання було переобрано і на цих виборах. Можемо констатувати, що склад Кропивницької міської ради оновився майже на дві третини. Проте семеро з переобраних депутатів обралися від інших партій: Олександр Артюх («Самопоміч» - «ЄС»), Рафаель Санасарян (РПЛ – «Перспектива міста»), Михайло Бєжан («УКРОП» - «Слуга народу»), Сергій Калапа («ЄС» – «Пропозиція»), а також Анатолій Ларін, Максим Линченко і Анна Ніжнікова (“Опозиційний блок” – “ОПЗЖ”).

 

Цього разу в Кропивницькій міській раді 13 жінок, а це на 7 більше, ніж у попередньому скликанні.

 

Уся інформація про депутатів заснована на даних із автобіографій кандидатів, які подавалися в міську ТВК. Станом на 5 грудня біографічні відомості депутатів не оприлюднені на офіційному сайті Кропивницької міської ради.

 

За додатковою інформацією про здійснення ініціативи в Кіровоградській області звертайтесь до: «Асоціації Політичних Наук», presscentr5@gmail.com

 

Докладніше про громадську кампанію «Атестація депутатів місцевих рад» за посиланням

 

Наразі, за постійними оновленнями кампанії можна слідкувати: 

В соціальній мережі Facebook на сторінці «Місцеві депутати. Атестація» 

Докладніше про громадську кампанію «Атестація депутатів місцевих рад»

 

Громадська кампанія «Атестація депутатів місцевих рад» спрямована на сприяння вирішенню проблеми низького рівня відкритості, прозорості та підзвітності виборцям депутатів 16 міських рад обласних центрів України, а також підвищення поінформованості громадян про діяльність місцевих депутатів. Проєкт «Атестація депутатів місцевих рад» - ініціатива Одеської обласної організації ВГО «Комітет виборців України», яка реалізується за підтримки Національного фонду демократії (NED, США). У 2018 році за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» було розроблено вебплатформу про діяльність місцевих депутатів http://attestation.in.ua  За реалізацію заходів проекту в 15-ти регіонах відповідають представники партнерських громадських організацій. У Кропивницькому реалізацію проєкту координує ГО "Асоціація Політичних Наук".