Сесія Кропивницької міськради на День святого Валентина

14 лютого, в День закоханих, у Кропивницькому зібрались на засідання сесії депутати Кропивницької міської ради. Засідання відбулось на диво позитивно та полюбовно, як і належить в цей день.

 

Почнемо аналіз засідання традиційно – з відвідуваності. На відкриття сесії зареєструвалися 35 депутатів. Запізнились на початок засідання, проте згодом з’явилися Юрій Гребенчук, Олег Мельниченко, Роман Розгачов (всі із фракції Батьківщини) та позафракційний Ігор Волков.

 

Що цікаво, Ігор Волков, запізнившись, досидів лише до моменту голосування за порядок денний в цілому, після чого зник із сесійної зали і більше не голосував. Його присутність на засіданні склала трохи менше години, тож пана Волкова сміливо можна вважати «депутатом дня». Нагадаємо, до президентських виборів згаданий депутат очолював фракцію Блоку Петра Порошенка, а у попередньому скликанні був секретарем міськради від Партії Регіонів, нині він член партії «Слуга народу».

До кінця засідання залишилось 28 депутатів. Не дочекались завершення позафракційні депутати Віталій Бєлов, Сергій Калапа та Ігор Волков, Ігор Голофаєв з фракції Європейська Солідарність, Володимир Смірнов з фракції Самопомочі, а також вся фракція «Батьківщини» (Юрій Гребенчук, Роман Колісниченко, Олег Мельниченко, Роман Розгачов, Дмитро Терзов, Олександр Цертій).

 

Взагалі не з’явились на засідання Тетяна Волкожа з фракції «Рідне місто» та двоє позафракційних, а саме Сергій Кріпак і Богдан Товстоган.

 

Що важливого відбулося на цій сесії?

 

По-перше, міськрада завершила процедуру приєднання селища Нового до Кропивницького в рамках реформи децентралізації. Селищну раду ліквідовано, селищного голову призначено старостою і введено до складу міськвиконкому, а також прийнято інші рішення, необхідні для завершення процедури.

 

По-друге, депутати проголосували за ряд бюджетних програм, зокрема і щодо «висвітлення діяльності міської ради», якою, по-факту, фінансується розміщення «джинси» у місцевих ЗМІ за бюджетний кошт. Проти цього рішення тривалий час виступають громадські активісти. За це рішення проголосували всі присутні в сесійній залі депутати.

 

По-третє, депутати вирішили висловити позицію депутатського корпусу з приводу загальнонаціональних реформ, а саме щодо відкриття ринку землі та щодо нових правил оплати за газ. Так, міськрада підтримала запит депутата Олександра Цертія, який містив звернення до Президента не підтримувати законопроект про ринок землі у другому читанні.

 

Звернення до Кабінету Міністрів України з проханням терміново скасувати постанови НКРЕ КП у частині змін методики розрахунку тарифу і ліквідувати практику нарахування плати за розподіл газу озвучив депутат Олег Краснокутський.

 

Аналітики Асоціації Політичних Наук вважають, що з наближенням місцевих виборів кількість подібних політичних звернень буде збільшуватись.