Асоціація Політичних Наук збирає пропозиції до законодавчих ініціатив

В рамках проєкту «Від якісної комунікації до участі громади у прийнятті рішень» експерти Асоціації Політичних Наук закликають громадських активістів, професійні групи та просто небайдужих громадян долучатись до процесу законотворення в державі.

 

«Ми вважаємо, що одним з факторів збільшення політичної та правової свідомості в громадян має стати їх активніша участь у процесі розробки та обговорення законодавчих ініціатив. Так, громадська організація чи просто активіст не мають права подавати законопроект, проте, ніхто не віднімав у нас право делегувати свої думки, візії та ініціативи обраним нами депутатам», – розповідає про ініціативу голова Асоціації Політичних Наук Дмитро Сінченко.

В рамках проєкту заплановано збір пропозицій до існуючих законопроектів, а також ініціатив, які в майбутньому можуть стати новими законодавчими ініціативами. Окрім того «Асоціація Політичних Наук» планує проводити зустрічі експертних та професійних кіл з народними депутатами, на яких обговорюватимуться найбільш актуальні для країни проекти Законів.

 

«Зараз ми залучили до нашої діяльності за проектом народних депутатів, тож маємо можливість напряму передавати пропозиції та ініціативи громадян. Ми хочемо запровадити новий формат взаємодії між виборцями і обранцями. Щоб не один раз на 5 років приходити на дільниці і віддавати свої голоси, а постійно брати активну участь в роботі парламенту», - зазначила Юлія Бочарова-Туз, аналітик проєкту.

 

Пропозиції та поправки щодо існуючих законопроектів, а також ідеї для нових законодавчих ініціатив приймаються на електронну адресу Асоціації Політичних Наук presscentr5@gmail.com .

 

Проєкт «Від якісної комунікації до участі громади у прийнятті рішень» триватиме до кінця травня. Він реалізується в межах Програми USAID «РАДА: відповідальність, підзвітність, демократичне представництво», що виконується Фондом Східна Європа.

 

Прес-служба «АПН»