Голова АПН Дмитро Сінченко оцінив корупційні ризики в роботі обласної ради

В обласній раді здійснювала роботу Комісія з оцінки корупційних ризиків. Комісію утворено відповідно до рішення від 22 серпня 2017 року № 368 “Про проведення оцінки корупційних ризиків у Кіровоградській обласній раді”.

Відповідно до робочого плану з оцінки корупційних ризиків, затвердженого головою Комісії Юрієм Гугленком, на засіданнях Комісії здійснено додаткову оцінку корупційних ризиків у діяльності обласної ради. До роботи Комісії запрошувалися представники громадськості шляхом розміщення відповідного оголошення на офіційному сайті обласної ради www.oblrada.kirovograd.ua в рубриці “Важливо”.

 

Так, у роботі Комісії взяли участь Дмитро Сінченко, голова громадської організації “Асоціація Політичних Наук”, і Олександр Гавриленко, голова Громадської ради при Кіровоградській обласній державній адміністрації, якими надано Комісії мотиваційні листи, інформацію і копії документів, що підтверджують досвід роботи в сфері запобігання корупції та володіння відповідними знаннями.

У робочому плані додаткової оцінки корупційних ризиків у Кіровоградській обласній раді вказано розширений перелік об'єктів оцінки корупційних ризиків, джерела інформації для проведення оцінки корупційних ризиків, методи та способи оцінки корупційних ризиків, осіб, відповідальних за проведення оцінки корупційних ризиків, і строки проведення оцінки корупційних ризиків.

 

Комісією ідентифіковано корупційні ризики в діяльності обласної ради, здійснено їх опис і проведено оцінку.

 

Під час ідентифікації корупційних ризиків у діяльності обласної ради здійснювалося вивчення та аналіз організаційної структури обласної ради, положень про структурні підрозділи виконавчого апарату обласної ради, посадові інструкції працівників виконавчого апарату обласної ради, системи внутрішнього контролю, управління персоналом, проведення процедур закупівель, управління підприємствами, установами, організаціями, що є об'єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ і міст області, здійснення депутатами обласної ради повноважень під час участі в роботі постійних комісій, пленарних засідань обласної ради, дотримання вимог, обмежень, заборон, установлених Законом України “Про запобігання корупції”.

 

Джерелами отримання інформації для ідентифікації корупційних ризиків були нормативно-правові акти та організаційно-розпорядчі акти, що регулюють діяльність обласної ради, визначають обласну раду як орган місцевого самоврядування, її органів і посадових осіб, рішення Кіровоградської обласної ради, Регламент Кіровоградської обласної ради, розпорядження голови Кіровоградської обласної ради, положення про структурні підрозділи виконавчого апарату обласної ради, посадові інструкції працівників виконавчого апарату обласної ради, статути підприємств, установ, і організацій спільної власності територіальних громад сіл, селищ і міст Кіровоградської області, інші документи та інформація.

 

Підсумкове засідання Комісії провела заступник голови Комісії, керуючий справами виконавчого апарату обласної ради Наталія Тимофієва. За результатами додаткової оцінки корупційних ризиків у діяльності Кіровоградської обласної ради підготовлено Звіт, який буде оприлюднено у відповідному розділі офіційного веб-сайта обласної ради “Запобігання корупції”.

 

Опрацьовані матеріали з підготовки змін до антикорупційної програми Кіровоградської обласної ради на 2018-2020 роки в новій редакції скеровано постійній комісії обласної ради з питань регламенту, депутатської діяльності, свободи слова, правової та антикорупційної політики для внесення даного питання в установленому порядку на розгляд обласної ради на чергову сесію обласної ради.

За матеріалами сайту облради