Підключення Кропивницького до «Відкритого бюджету» вийшло на фінальну стадію

Проект рішення про підключення міста Кропивницький до платформи «Відкритий бюджет», разом із підключенням до порталів “DoZorro”, “ProZorro.Продажі” та “iGov” уже оприлюднений і готується до розгляду на найближчому засіданні виконавчого комітету міської ради.

 

«Відкритий бюджет – це безліч можливостей для пересічного громадянина. Завдяки його модулям можна бачити постатейний розподіл коштів місцевого бюджету, фінансування ремонтних робіт, тощо. Ми переконані, що підключення до цієї платформи стане черговим кроком до підвищення прозорості та відкритості нашої міської ради. Сподіваємось на якнайшвидше прийняття рішення» - наголосив Дмитро Сінченко, голова ГО «Асоціація Політичних Наук».

 

Нагадаємо, що систему «Відкритий бюджет» було презентовано працівникам міської ради та депутатам у квітні цього року активістами АПН. Платформа «Відкритий бюджет» дозволяє органам влади безкоштовно створювати інтерактивні інструменти взаємодії з жителями та розміщувати їх на власних сайтах, публікувати в інтерактивному вигляді на Google-мапі бюджет розвитку громади (пооб’єктні переліки, титульні списики, ремонти, капітальні будівництва, об’єкти озеленення території, закупівлі обладнання.

Створена система інтегрує інформацію по кожному з об’єктів ремонту з відкритих реєстрів а саме: інформацію про оплату робіт з порталу Міністерства фінансів, витяг тендерної документації, в якій детально описані роботи, що повинні бути зробленими, з порталу Prozorro, інформацію про підприємство-підрядника з єдиного державного реєстру фізичних та юридичних осіб та судового реєстру, оцінку ризиків підрядника на основі аналітики його участі в попередніх торгах з сайту антикорупційний монітор. В сфері дорожнього господарства відбувається також автоматичний витяг з баз даних стану дорожнього полотна компаній Navizor і Uaroads.

 

Весь описаний функціонал в достатньо простий спосіб може бути розміщений на сайті будь якої міської ради чи ОДА.

 

Для довідки: проект «Прозорі комунальні підприємства» здійснюється Центром Ейдос за підтримки Посольства Королівства Нідерландів в Україні. ГО «Асоціація Політичних Наук» є регіональним партнером Центру «Ейдос» і займається впровадженням проекту в Кіровоградській області.

 

Прес-служба АПН