Три петиції від активістів АПН були підтримані органами, до яких їх було адресовано

Петиції від активістів, які пройшли навчання на тренінгах «Асоціації Політичних Наук» до Компаніївської та Новгородківської селищних рад та Добровеличківської районної ради були підтримані відповідними органами місцевого самоврядування.

 

Дві з цих трьох петицій були підтримані ще до того, як зібрали необхідну кількість голосів. Це петиція про зупинку створення Комунальної установи "Добровеличківський центр з обслуговування закладів освіти, культури, бюджетних установ" до Добровеликівської районної ради і петиція про створення розділу «електронні петиції» на сайті Новгородківської селищної ради.

 

«Це результат поєднання одразу кількох інструментів адвокації, адже активісти не тільки розмістили петицію і зібрали підписи, вони також зустрічались із депутатами, робили заяви, писали листи, влаштовували акції… Ці три історії успіху – ще один доказ того, що петиціями варто користуватись», - розповів Дмитро Сінченко, голова АПН.

Окрім того петиція про створення розділу «електронні петиції» на сайті Компаніївської селищної ради, яку 11 липня було направлено у відповідну селищну раду також була розглянута та підтримана на позачерговій сесії, яка відбулась 17 липня 2018 року. Рішенням селищної ради було вирішено створити розділ «електронні петиції» на сайті та прийняти положення про електронні петиції  до Команіївської селищної ради.

 

«Хоч і без оприлюднення інформації про отримання петиції на сайті, Компаніївська селищна рада вклалась у відведені 10 днів для розгляду петицій і дотрималась вимог чинного законодавства. Ми вдячні за таку оперативність і за те, що органи місцевого самоврядування готові співпрацювати з громадою», – зазначила Юлія Бочарова-Туз, керівник аналітичного відділу «Асоціації Політчиних Наук».

 

Нагадаємо, наразі відсутня реакція на надіслану петицію лише від Олександрійської міської ради.

 

Для довідки: Проект впроваджувався за підтримки Європейського Союзу і Центру демократії та верховенства права (проект «Посилення коаліції РПР») в рамках виконання проекту «Кіровоградський пілот: електронні петиції як засіб дієвості адвокасі-кампаній на місцевому рівні», який впроваджується спільно ГО «Український незалежний центр політичних досліджень» та ГО «Асоціація Політичних Наук».

Прес-служба АПН