Експерти АПН перевірили претендентів на посаду головлікаря «швидкої» Кропивницького

фото - сайт "Гречка"
фото - сайт "Гречка"

Трьох кандидатів на посаду керівника комунального закладу «Кіровоградська міська лікарня швидкої медичної допомоги» промоніторили на доброчесність представниці громадської організації «Асоціація Політичних Наук» (АПН).

 

Результати такої перевірки оголосили 10 липня під час відкритого обговорення з громадськістю претендентів на посаду головного лікаря (в рамках зустрічей #HealthReformHub).

 

Нагадаємо, що до конкурсу комісія допустила трьох лікарів міської лікарні швидкої медичної допомоги: лікар-хірург Михайло Фєдєчкін, заступник головного лікаря Валерій Заремба, т.в.о. головного лікаря Руслан Іванов.

 

Зокрема громадські активісти перевірили декларації кандидатів та в пошуковій системі YouControl. 

 

- Насправді ми «нарили» не так багато, як хотіли, - розповідає керівниця інформаційного департаменту Асоціації Політичних Наук Олена Сінченко. – Ні в одного з претендентів на посаду головного лікаря немає ні заводів, ні параходів, навіть не у всіх машини є. Тобто в деклараціях нічого такого особливого ми не знайшли.

 

За словами пані Сінченко, на дослідження даних про кандидатів вони витратили стільки часу, скільки зазвичай втрачають на моніторинг політиків і чиновників, однак в останньому випадку їм вдається знайти більше цікавої інформації.

 

До речі, на зустріч з обговорення завітав також один з претендентів - Руслан Іванов. Представники громадськості особисто претендентів не запрошували на обговорення, однак інформація про захід була у відкритому доступі в соцмережі.

 

Зокрема, активістки запитували чи справді пан Іванов був депутатом у місті Знам`янка та балотувався на останніх виборах в депутати до обласної ради від «Опизиційного блоку».

Пан Іванов підтвердив озвучену інформацію, а також відзначив, що вже не є членом партії «Опозиційного блоку».

- Наразі я безпартійний, - відзначив Руслан Іванов.

 

Також у громадських активістів виникла підозра до функціонування Кіровоградської обласної благодійної організації «Сприяння розвитку медицини» (2012 рік заснування), в якому фігурує директором один із кандидатів на посаду головного лікаря – Валерій Заремба.

 

- Власники цього фонду колишній головний лікар Скороход і достатньо неоднозначна така особа Віктор Шмідт. Ми хотіли б дізнатися, що це за благодійний фонд та чим він займається? – зазначила Олена Сінченко.

Натомість присутня на обговоренні представниця профспілки медпрацівників області Вікторія Однобочко відзначила, що фонд це так звана лікарняна каса.

- Просто там дуже цікаво зазначено про вид діяльності – інша соціальна допомога без надання житла, - відзначає аналітик Асоціації Політичних Наук Юлія Бочарова-Туз.

Присутні також зауважили, що до обговорення та перевірки кандидатів були запрошені й інші громадські організації. Однак на зустрічі були лише представники АПН.

 

Відзначимо, що згідно з новими правилами обрання керівників медичних закладів, до складу конкурсної комісії мають залучатись представники громадського сектору. І на виконання цього пункту, представник Асоціації Політичних Наук Володимир Бочаров-Туз увійшов в комісію, яка має обрати керівника лікарні швидкої допомоги в Кропивницькому.

 

Засідання конкурсної комісії з розгляду (заслуховувань) конкурсних пропозицій учасників та проведення співбесіди призначено на 10:00 27 липня за адресою: 25022, м. Кропивницький, вул. Велика Перспективна, 41 (3 поверх, каб. № 324).

 

Інформаційний портал Кіровоградщини - Гречка