Чи будуть наглядові ради на комунальних підприємствах Кропивницького

Завтра на черговому засіданні дванадцятої сесії міської ради міста Кропивницького розглядатимуть проект рішення «Про утворення наглядових рад на комунальних підприємствах Міської ради міста Кропивницького». Даний документ було підготовлено депутатом міської ради Олександром Цертієм, експертами ГО «Асоціація Політичних Наук» та «Центру медіарозслідувань «Прозоро», за підтримки Центру «ЕЙДОС».

 

«Створення наглядових рад – це важливий крок у підвищенні ефективності комунальних підприємств. Те що ми бачимо сьогодні – це конфлікти інтересів, розбазарювання ресурсів, схеми, виживання, але ніяк не ефективна і якісна робота. Експерти, які працюватимуть в новостворених робочих органах зможуть розробити стратегічні плани розвитку підприємств, провести незалежний аудит, залучивши до цього експертні організації, створити необхідний клімат для підвищення якості надання послуг та прибутку», - наголосив Дмитро Сінченко, голова АПН, один з ініціаторів розробки проекту рішення.

 

Хочемо нагадати, що даний проект рішення підтримали майже всі депутатські комісії. Єдиним винятком стала бюджетна комісія, яка підтримала ідею, а проект рішення вирішила обговорити з громадськістю. А на круглому столі, який було проведено з даного питання, пропозиція про створення наглядових рад здобула одноголосну підтримку громадськості. 

Тож ми сподіваємось на послідовність наших депутатів і на те, що завтра рішення «Про утворення наглядових рад» буде прийнято.

 

Для довідки: проект «Прозорі комунальні підприємства» здійснюється Центром Ейдос за підтримки Посольства Королівства Нідерландів в Україні. ГО «Асоціація Політичних Наук» є регіональним партнером Центру «Ейдос» і займається впровадженням проекту в Кіровоградській області.

 

Прес-служба АПН