У міській раді презентували «Відкритий бюджет»

18 квітня експерти «Асоціації Політичних Наук» презентували програмне забезпечення «Відкритий бюджет» для працівників управлінь міської ради міста Кропивницького.

 

«Відкритий бюджет» - це інструмент, який створює візуалізації використання бюджетних коштів, дозволяє порівнювати бюджети різних міст, спрощує розуміння бюджетних процесів та розподілу коштів для пересічного громадянина. Програмне забезпечення було розроблене спеціалістами Центру Політичних Студій та Аналітики ЕЙДОС. Зручність даного продукту в тому, що він складається з модулів, які можна запроваджувати не залежно один від одного» - розповіла керівник аналітичного відділу ГО «АПН» Юлія Бочарова-Туз.

 

У ході презентації було розказано про 7 основних модулів «Відкритого бюджету», а також про відкриті реєстри та програмні продукти, які використовуються в роботі з даним програмним забезпеченням.

«З тих модулів, які пропонуються програмним продуктом «Відкритий бюджет» я б хотіла зупинитись на нанесенні бюджету розвитку на карту. Це дійсно унікальний продукт, який автоматично наносить на мапу міста об’єкти бюджету розвитку з титульних списків. До того ж на модулі є можливість показувати протяжні об’єкти. Це і ремонт доріг, і ремонт комунікацій, і вуличне освітлення. Цей модуль інтегрований з такими програмними продуктами, як Navisor та Uaroads, що дозволяє збирати інформацію про якість дорожнього покриття. І найцікавіше, що програмний продукт інтегрований з цілим рядом відкритих реєстрів: Е-Data, Prozorro, Єдиний реєстр юридичних осіб, відкритий реєстр судових рішень та антикорупційний монітор. Це дає змогу отримати повну інформацію про кошти виділені на ремонт того чи іншого об’єкту, про закупівлі, про виконавців робіт тощо» - зазначила Олена Сінченко, керівник інформаційного відділу «Асоціації Політичних Наук»

 

Експерти АПН сподіваються, що вже зовсім скоро міська рада Кропивницького підключиться до програмного забезпечення «Відкритий бюджет».

 

Для довідки: проект «Прозорі комунальні підприємства» здійснюється Центром Ейдос за підтримки Посольства Королівства Нідерландів в Україні. ГО «Асоціація Політичних Наук» є регіональним партнером Центру «Ейдос» і займається впровадженням проекту в Кіровоградській області.

 

Прес-служба АПН