АПН проводить відбір учасників тренінгу для активістів щодо електронних петицій

ГО «Асоціація Політичних Наук» оголошує про старт набору учасників на серію тренінгів «Електронні петиції, як головний інструмент адвокації в громадах». Подати свою кандидатуру можна за посиланням.

 

Тренінги відбудуться в Олександрії, Бобринці, Світловодську, Малій Висці та Новоархангельську. Для участі в кожному з п’яти заходів буде відібрано до 20 учасників. Окрім активістів з вищеперелічених районів, долучитись до тренінгів можуть мешканці з сусідніх районів, квитки відшкодовуються організаторами.

 

«При грамотному підході до використання інструменту електронних петицій він може стати головним елементом адвокації будь-якого важливого для громади питання. Законодавство гарантує розгляд кожної петиції, навіть якщо вона не збирає потрібної кількості голосів на свою підтримку», - наголосила на важливості даного інструменту аналітик ГО «АПН» Юлія Бочарова-Туз.

Нагадаємо, що нещодавно експертами «Асоціації Політичних Наук» було проведено тренінг для представників районних та міських рад.

 

«На цьому тренінгу ми ознайомили представників місцевої влади з нюансами законодавства про електронні петиції, а також з іншими інструментами місцевої демократії, доступ до яких повинна забезпечити влада. Окрім того, ми проводимо роботу по лобіюванню створення розділів «електронні петиції» на сайтах рад або ж їх підключення до єдиного сервісу петицій, адже на сьогоднішній день далеко не всі органи місцевого самоврядування можуть похвалитись виконанням цієї норми Закону «Про звернення громадян», - розповів голова АПН Дмитро Сінченко.

 

Для довідки: Захід проводиться спільно ГО «Асоціація Політичних Наук» та «Український незалежний центр політичних досліджень» за підтримки Європейського Союзу і Центру демократії та верховенства права (проект «Посилення коаліції РПР») в рамках виконання проекту «"Кіровоградський пілот": електронні петиції як засіб дієвості адвокасі-кампаній на місцевому рівні».

 

Прес-служба АПН