Асоціація Політичних Наук пропонує скасувати «паперове» голосування за проекти громадського бюджету

В рамках консультацій з громадськістю, ініційованих департаментом з питань економічного розвитку, торгівлі та інвестицій Міської ради міста Кропивницького, ГО «Асоціація Політичних Наук» та коаліції громадських організацій «Рада Експертів», до якої входять 22 громадські організації, запропонували «Вилучити з розділу 5 Положення про громадський бюджет (бюджет участі) міста Кропивницького та інших розділів Положення норми, що дозволяють голосування шляхом заповнення паперового бланку для голосування».

 

На думку громадських експертів, наявність цієї норми призводить до значної кількості зловживань, провокує скандали та ставить під сумнів результати голосування за всі проекти.

 

«Наявність паперового голосування – це необмежене поле для фальсифікацій. Ми пропонуємо рівнятись на приклад Києва, де вже тривалий час городяни голосують виключно в електронній формі, при цьому кількість голосуючих постійно зростає. Взагалі, нам не завадило би перейняти і інші позитивні столичні практики у застосуванні інструменту Громадського бюджету. Сподіваємось, міськрада візьме до уваги наші пропозиції», - пояснив позицію організації голова АПН, співголова коаліції «Рада Експертів» Дмитро Сінченко.

Натомість, для громадян, що не мають можливості проголосувати через Інтернет, експерти запропонували передбачити можливість голосування у бібліотеках та у Центрі надання адміністративних послуг міста Кропивницького з окремого комп’ютера.

 

Прес-служба АПН