"Сідайте, одиниця!" - голова АПН прокоментував звіт міського голови

Під час свого звіту про дворічну роботу на посаді міського голови вчора, 24 листопада, Андрій Райкович неодноразово наголошував, що хоча ще не все вдалося зробити з запланованого, проте задоволений роботою своєї команди, її професійністю та ефективністю. 

 

Серед досягнень виокремив відродження комунального транспорту – закупівлю за бюджетний кошт  нових тролейбусів та автобусів; відкриття та ремонт низки медичних закладів, зокрема, судинного та гемодіалізного центру, а також пологового будинку з функціями перинатального центру; відкриття сортувальної лінії на міському сміттєзвалищі та те, що сміття на Завадівці більше не горить на не отруює шкідливим димом атмосферу; більш злагоджену та професійну роботу депутатського корпусу; збільшення втричі  видатків з міського бюджету на соціальну сферу; зростання надходжень до міського бюджету; відновлення житлового будівництва (будинок по вулиці Жадова); ремонт доріг і таке інше.

 

Проте голова АПН, відомий політичний аналітик Дмитро Сінченко не був таким оптимістичним, оцінивши зусилля міського голови на тверду "одиницю" за п'ятибальною шкалою:

"Візьмемо 10 пріоритетів і оцінимо. Кожен пріоритет – півбала, - розмірковує Дмитро:

 

1. “Місто без корупції” – міськрада не виправляє суперечностей із законодавством у регламенті, сам регламент не виконується, земля розподіляється непрозоро, “допороги” в закупівлях за ситемою “Прозоро” встановлювати відмовились, через схему із “Білим ведмедем” з бюджету виводяться мільйони гривен, та й до всього мер, не зважаючи на конфлікт інтересів, голосує за виділення собі коханому пансіону… Тут не просто нуль, тут великий мінус.

 

2. Місто інвестицій. Тут все просто – інвестицій нема.

 

3. Місто новобудов. Нуль.

 

4. Розумне місто. Закрили Кібернетико-технічний коледж. Тому мінус.

 

5. Комфортне місто. З’явилися світлодіодні ліхтарі – це добре, проте закуповуються вони за завищеними цінами – це мінус. Дороги асфальтуються, проте тут же розриваються для ремонтів тепломереж. Якість ремонтів сумнівна. Закупівлі здійснюються у фірм-фігурантів кримінальних справ, здійснюються непрозоро. Результати перевірок депутатської комісії так і не були озвучені. Закупили 20 автобусів – але знову ж таки – з порушеннями, непрозоро, за завищеними цінами… Мінус.

 

6. Здорове місто. Відкрили “Інсультний центр” – це добре. Проте якість ремонтів викликає великі питання. На підрядників, здається, також відкриті кримінальні справи. Але, не зважаючи на це, поставимо хоча б тут плюс.

 

Далі: велодоріжок – нуль, сміттєпереробного заводу нема, притулку для бездомних тварин нема, генплан не затверджено, хоспісу нема, площу Героїв Майдану не реконструювали, навіть конкурс провести не змогли, Набережну реконструювали лише трішки, і то зі скандалами, з міським садом все сумно… А, ще камери спостереження ніби закупили. Ну, за це ще півбала накину. Сідайте, одиниця…"