Антикорупційний моніторинг триває

Експерти Асоціації Політичних Наук продовжують антикорупційний моніторинг проектів рішень міської ради, який розпочався в березні 2017 року.

 

Так, за результатами серпневого моніторингу була направлена скарга до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, щодо виявлених порушень Закону України «Про доступ до публічної інформації», знайдених у результаті експертизи проектів рішень міської ради та виконкому.

 

«Нами було оскаржено 24 проекти рішень, які, на думку моніторів АПН, містять у собі корупційну складову і не відповідають всім вимогам чинного законодавства України. Так, місцева влада чомусь постійно приховує інформацію про тих, хто претендує на матеріальну допомогу з міського бюджету та на отримання комунального житла. Згідно Закону, інформація про вигодонабувачів має бути відкритою та доступною, адже має суспільний інтерес» - наголосив голова АПН Дмитро Сінченко.

Окрім вже згаданого порушення, експерти АПН виділили проекти рішень, в яких є посилання на якийсь додаток, проте самого додатка ніде не можна знайти. А також, на ті проекти, які стосуються змін до місцевого бюджету але в яких немає жодних обґрунтувань таким змінам.

 

Для довідки: антикорупційний моніторинг проводиться в межах спільної реалізації ГО «Асоціація Політичних Наук» та Центром політико-правових реформ проекту «Посилення спроможності організацій громадянського суспільства у регіонах України впливати на органи державної влади та місцевого самоврядування з метою прискорення реформ», який фінансується Програмою МАТРА Посольства Королівства Нідерландів в Україні.

 

Прес-служба АПН