У Кропивницькому дискутували про Е-декларування

24 липня у Кропивницькому відбувся дискусійний клуб на тему "Плюси та мінуси законодавства про є-декларування". Захід був організований Асоціацією Політичних Наук та молодіжною мережею "Творці майбутнього". Організатори та гості дискусійного клубу говорили про можливості, які дає введення публічного електронного звітування чиновників, недоліки законодавства та новації, які були включені до нього

 

Бурхливу дискусію викликала поправка, згідно з якою звітувати мають антикорупційні громадські активісти. Адже абсолютно не зрозуміло, за яким принципом влада визначатиме, хто активіст антикорупційний, а хто ні. Найбільше нарікань було на необхідність звітування контрагентів, адже це ставить громадський сектор у становище, коли з ним просто відмовлятимуться працювати..

 

"Це просто нонсенс. Ті хто отримує шалені кошти на підряди з бюджету не будуть звітувати, а ФОП, який за 500грн здав приміщення під прес-конференцію – так. Громадська організація, яка отримує гранти міжнародних донорів, сплачує всі податки має подавати декларації всіх своїх співробітників, а ветеранські організації, які сидять на мільйонних виплатах з бюджету – ні. Це намагання придушити громадський рух ", - зазначив голова АПН Дмитро Сінченко.

 

Для довідки: Захід проводився у межах проекту "Просування реформ в регіони", який виконується Інститутом економічних досліджень" та політичних консультацій і "Європейською правдою" за сприяння та фінансової підтримки Європейського союзу.

 

Прес-служба АПН