Активісти АПН вимагають перейменувати Кіровоградську міськраду на Кропивницьку

На сайті Асоціації Політичних Наук з’явилась нова електронна петиція – з вимогою до міськради виконати вимоги декомунізаційного законодавства і перейменувати Кіровоградську міськраду на Кропивницьку, як того вимагає Закон. Аналогічного змісту петиція була оприлюднена і на офіційному сайті міськради.

 

«Рік тому Постановою Верховної Ради України Про приведення назви міста Кіровоград Кіровоградської області у відповідність із вимогами Закону України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки" місто Кіровоград було перейменовано на Кропивницький.

 

У відповідності до згаданого рішення, всі офіційні назви відокремлених підрозділів органів державної влади, органів місцевого самоврядування, засоби масової інформації, громадські організації та всі юридичні особи мали б замінити у своїх назвах слово "Кіровоград" на "Кропивницький". Проте наша міська рада цілий рік порушує вимоги Закону, не перейменовуючи свою юридичну особу, Кіровоградську міську раду, на Кропивницьку міську раду, тим самим здійснюючи пропаганду символіки комуністичного тоталітарного режиму.

Назва "Кіровоград" та похідні від неї досі значаться у Статуті міста, Регламенті міської ради, положеннях, рішеннях, назвах її структурних підрозділів, комунальних підприємств тощо. Вимагаємо негайно привести назву органу місцевого самоврядування у відповідність до чинного законодавства», - йдеться у петиції.

 

Раніше на сайті АПН були розміщені петиції щодо нового Статуту міста, щодо ведення реєстру комунального майна, щодо Положення про місцеві ініціативи, за які також можна проголосувати.

 

«Ми закликаємо громадян бути небайдужими і підтримати відновлення законності у нашому місті! Систематичний саботаж виконання законодавства з боку керівництва міста та депутатського корпусу – це ні що інше, як посягання на соборність та незалежність нашої держави. І якщо СБУ та інші правоохоронні органи не можуть відновити законність – цим доводиться займатись самим громадянам. Також я закликаю кропивничан підтримати і інші важливі ініціативи щодо статуту міста та додатків до нього, адже це сприятиме прозорості та відкритості влади, а отже – зменшенню рівня корупції і покращенню рівня життя кожного з нас», - прокоментував свою позицію автор петиції, голова ГО «Асоціація Політичних Наук» Дмитро Сінченко

 

Для довідки: Проект «Рекомендуємо демократію» здійснюється в рамках другого конкурсу малих грантів «Підтримка місцевих ОГС та громадських ініціативних груп для здійснення демократичних змін в Україні» за фінансової підтримки Європейського союзу. Зміст цієї публікації є одноособовою відповідальністю ГО "Асоціація Політичних Наук" і за жодних обставин не може вважатись як така, що відображає позицію Європейського союзу.

Прес-служба АПН