Система закупівель "Прозорро" - яка від неї користь і кому вона заважає

Сьогодні у приміщенні Кропивницького Прес-клубу відбулось засідання дискусійного клубу на тему "Система закупівель "Прозорро" - яка від неї користь і кому вона заважає". Захід був організований Асоціацією Політичних Наук та молодіжною мережею "Творці майбутнього". Учасники обговорили питання використання системи Prozorro органами державної влади та місцевого самоврядування Кропивниччини. 

 

Зокрема, було підняте питання доцільності виконання ультиматуму опозиційних депутатів міськради Кропивницького, однією з вимог якого є зниження порогу закупівель до 50 тис.грн. Більшість учасників дискусії зійшлись на тому, що поріг варто знизити, проте не до 50, а до 30 тис. грн., як було зазначено у рішенні виконкому Кіровоградської міськради ще у грудні 2015 року.

 

"Рішення було прийняте ще старим складом виконкому. Новий виконком, обраний "демократичною коаліцією", у березні 2016-го це рішення відтермінував до серпня, коли мав би вступити в силу новий Закон і проводити операції необхідно було б через електронну систему в обов'язковому порядку. Рік тому формат правлячої коаліції змінився, і "демократи" пішли в опозицію, а рішення виконкому скасували остаточно. Станом на сьогодні майже всі закупівлі у місті - допорогові. Тим самим чиновники обходять діюче законодавство, а це ніщо інше, як корупція!", - зазначив голова АПН Дмитро Сінченко.

Для довідки: Захід проводився у межах проекту "Просування реформ в регіони", який виконується Інститутом економічних досліджень" та політичних консультацій і "Європейською правдою" за сприяння та фінансової підтримки Європейського союзу.

 

Прес-служба АПН