Термін прийому заявок на участь у антикорупційному тренінгу продовжено

25 березня 2017 року (субота) у Кропивницькому відбудеться одноденний тренінг для антикорупційних моніторів. Учасники тренінгу будуть відібрані на конкурсній основі. 

 

Тренінг проводиться для активістів з міста Кропивницький, які готові долучитись до здійснення системного моніторингу діяльності місцевої влади. Для того, щоб взяти участь у заході, бажаючі повинні заповнити он-лайн форму до 20 березня включно. Відібрані учасники отримають запрошення з деталями проведення тренінгу.

 

Учасники тренінгу навчатимуться проведенню системного моніторингу проектів рішень міськради, міського голови та виконкому Кропивницького; громадській експертизі з метою виявлення корупційних ризиків та фактів, що свідчать про корупційні діяння; проведенню адвокаційних кампаній з метою усунення корупційних ризиків та фактів корупції; використанню можливостей аналітичної платформи YouControl, пошуково-аналітичної системи 007 та відкритих державних реєстрів.

Після завершення навчання, активісти отримуватимуть "домашні завдання" по антикорупційному моніторингу за чіткою методологією і робитимуть антикорупційні звіти, на основі яких місцева влада отримуватиме пропозиції щодо вдосконалення як проектів, так і прийнятих рішень. 

 

Звіти моніторів стануть підставою для адвокаційних кампаній з метою усунення корупційних ризиків та фактів корупції, написання звернень і запитів до компетентних органів, з метою викорінення корупції в діяльності влади Кропивницького; журналістських розслідувань та оприлюднення їх результатів у ЗМІ.

 

В результаті реалізації проекту будуть виявлені стандартні схеми вчинення корупційних дій у нашому місті, сфери суспільних відносин, які найбільше страждають від корупції, напрацьовані механізми боротьби з корупцією у кожній з цих сфер.

 

Для довідки: Захід буде проведено в межах спільної реалізації Громадською організацією «Асоціація Політичних Наук» та Центром політико-правових реформ проекту «Посилення спроможності організацій громадянського суспільства у регіонах України впливати на органи державної влади та місцевого самоврядування з метою прискорення реформ», який фінансується Програмою МАТРА Посольства Королівства Нідерландів в Україні.

Прес-служба АПН

Write a comment

Comments: 0