Кропивницькі та вінницькі правоохоронці по різному розуміють антикорупційне законодавство

В той час, коли в інших регіонах корупціонери вже несуть відповідальність за вчинення корупційних дій, у Кропивницькому у аналогічних справах правоохоронці не вбачають порушень.

 

Так, Тарас Кобець -депутат Вінницької обласної ради сплатить штраф у сумі 3 400 гривень за вчинення адміністративного правопорушення, пов'язаного з корупцією. Про це йдеться в постанові Вінницького міського суду, яку залишив без змін Апеляційний суд Вінницької області. Штраф депутату присудили через те, що він під час сесії Вінницької обласної ради проголосував за нагородження свого батька Почесною відзнакою "За заслуги перед Вінниччиною" з отриманням 5 тисяч гривень винагороди. Суд вирішив, що депутат Кобець (від Радикальної партії Олега Ляшка) не дотримався вимог Закону України "Про запобігання корупції" і не повідомив депутатський корпус облради про наявність у нього конфлікту інтересів.

 

Це сталось після того, як активісти Всеукраїнського руху проти політичної корупції «Під контролем» у Вінницькій області звернулися до ГПУ з повідомленням, що депутати Геннадій Вацак та Євгеній Звєрков під час сесії Вінницької облради проголосували за присвоєння собі Почесної відзнаки «За заслуги перед Вінниччиною». А працівники Управління захисту економіки у Вінницькій області Національної поліції України виявили порушення у голосуванні депутата Тараса Кобця, звинувачуючи його в корупції, згідно з ч. 2 ст. 172 КупАП.

У той же час, співробітники Управління захисту економіки у Кіровоградській області Національної поліції України не виявили порушення у голосуванні Кропивницького міського голови Андрія Райковича за виділення собі пансіону почесного громадянина, який також не повідомив депутатський корпус міськради про наявність у нього конфлікту інтересів, що так само суперечить ч. 2 ст. 172 КупАП.

 

Для довідки: Протягом вересня-жовтня 2016 року до Генеральної прокуратури Всеукраїнським рухом проти політичної корупції «Під контролем» було передано понад 200 кейсів на порушення законодавства України депутатами та чиновниками місцевого рівня із 18 областей: Дніпропетровської, Вінницької, Житомирської, Запорізької, Івано-Франківської, Кіровоградської, Львівської, Миколаївської, Полтавської, Рівненської, Тернопільської, Харківської, Херсонської, Хмельницької, Черкаської, Закарпатської, Київської, Сумської. Рух «Під контролем» продовжує співпрацювати з ГП та надавати нові факти корупції про представників місцевої влади.

 

Прес-служба АПН

Write a comment

Comments: 0