У Кропивницькому активісти нагородили лауреатів Анти-премії "Вата року 2016"

Сьогодні, 20 грудня, під час засідання сьомої сесії міської ради Кропивницького, активісти ГО "Асоціація Політичних Наук", ВО «Рух захисту української мови», Національного руху «ДІЯ» та інших громадських організацій оголосили переможців Анти-премії "Вата року 2016".

 

Це анти-нагорода присвоюється людям, що активно пропагували в обласному центрі "русскій мір". Зокрема, виступали проти перейменування міста Кіровограда на Кропивницький та вчиняли дії з метою русифікації краю.

 

Номінантів премії шукали шляхом  інтернет-опитування, яке проводили з кінця жовтня цього року. До журі, яке визначало переможців, увійшли представники майже сотні громадських організацій. Зокрема, активісти нагородили:

- «За вагомий внесок в  розбудову комуністичного минулого у м. Кропивницький, роздмухування  сепаратистських настроїв  та  зневагу до декомунізаційних законів України» - депутата міської ради Кропивницького від "Опозиційного блоку" Анну Ніжнікову в номінації «Політична вата»;

- «За активне  та талановите спотворення історичних фактів, підлаштування  історії під  інтереси та забаганки проросійських замовників» - історика, викладача Кіровоградського педагогічного університету Олександра Чорного в номінації «Освітянська вата»;

- «За активну участь у формуванні проросійського настрою, необ`єктивне висвітлення фактів та відверту антиукраїнську позицію Державного каналу», - генерального директора обласного телебачення Вадима Мурованого у номінації «Медіа-вата»;

- «За вагомі інвестиції у розпалюванні громадського конфлікту навколо питання перейменування міста,  підтримку держави-агресора та невиконання декомунізаційних законів України», - власника та голову правління НВП «Радій» Євгена Бахмача, в номінації «Бізнес-вата»;

- «За політичну  безвідповідальність,  підтримку сепаратистських  настроїв у місті Кропивницький, антиукраїнську позицію в українському парламенті. За активне використання депутатського мандату для задоволення власних амбіцій», - народного депутата України від БПП «Солідарність» Костянтина Яриніча, в номінації «Верховна вата».

 

Вручити відзнаки особисто в руки громадському активісту Ігорю Козубу вдалося лише одному переможцю. Зокрема, депутат міської ради Кропивницького Анна Ніжнікова, почувши власне прізвище, поспішно покинула сесійну залу. Народному депутату України Костянтину Яринічу анти-відзнаку активісти занесли у громадську приймальню.

 

На робочому місці вдалося застати лише генерального директора КОДТРК Вадима Мурованого, який з гумором поставився до вручення і подякував активістам. Ще двом номінантам Євгену Бахмачу та Олександру Чорному відзнаки громадські активісти пообіцяли віддати під час особистої зустрічі.

 

«Наголошую на тому, що ми не хочемо нікого образити чи принизити, ми зичимо всім анти-лауреатам тільки добра, ми хочемо, щоб вони виправились і стали щирими патріотами, а тому наші "призи" - не вата, як минулого року, а ватнічки - вони не прості. Це стародавня українська магія - ляльки-мотанки. Кожному з номінантів була зроблена особиста лялька - "виправна". Вони робитимуть своїх власників кращими - патріотичнішими, чеснішими, щирішими, добрішими...», - пояснив активіст Ігор Козуб.

 

 

Для довідки: Анти-премія «Вата року» вручається в Кропивницькому вже вдруге. Започатковано вручення минулого, 2015-го року, громадськими організаціями «Асоціація Політичних Наук» та «Комітет відновлення історичної справедливості». Тоді з 37-ми претендентів було відібрано «переможців» у шести номінаціях: «Політична вата», «Бізнес-вата», «Церковна вата», «Колективна вата», «Медіа-вата» та «Стєкло-вата». Серед «переможців» анти-премії були голова бюджетної комісії міськради Ігор Волков, підприємець Павло Штутман, архієпископ Іоасаф, редакція газети «Україна-центр», майстриня Наталія Ніжнікова та виборці партії «Опозиційний блок». Оцінювала претендентів експертна комісія у складі 13-ти громадських діячів та журналістів.

Прес-служба АПН

Write a comment

Comments: 0