Петиція про перегляд бюджету на сайті АПН набрала необхідну кількість голосів

На сайті ГО «Асоціація Політичних Наук» зареєстрована петиція про перерозподіл видаткової частини бюджету міста Кропивницький набрала 452 голоси і буде подана на розгляд міської ради. На збір підписів у ініціаторів пішло менше місяця.

 

Згідно з ч.14 ст. 23¹ Закону України «Про звернення громадян» у випадку отримання органом місцевого самоврядування електронної петиції, збір підписів на підтримку якої здійснювався через веб-сайт громадського об’єднання, інформація про початок розгляду такої петиції оприлюднюється на офіційному веб-сайті відповідного органу не пізніш, як через два робочі дні після отримання петиції. Отже, інформація про початок розгляду петиції повинна з’явитись на сайті міськради не пізніше, ніж 26 вересня. Після цього протягом 10 робочих днів має відбутись її розгляд.

 

Нагадаємо, автори петиції вважають, що бюджет міста приймався швидко, без широкого обговорення та аналізу його видаткових статей. Саме через це до документа потрапила ціла низка пунктів, які значно підвищують корупційні ризики.

Серед таких статей бюджету у петиції вказані так званий "пансіон" заможним громадянам міста, які отримали звання "почесних громадян". Мова йде, зокрема, про таких місцевих «олігархів», як міський голова, власник ВАТ «М’ясокомбінат «Ятрань» Андрій Райкович, власник НВП «Радій» Євген Бахмач, власник ВАТ «Інтерресурси» Микола Москаленко та інші.

 

«Також у тексті петиції пропонується припинити фінансування засобів масової інформації, адже тим самим політики фінансують таке негативне явище, як «джинса», припинити підтримку громадських організацій ветеранів та інвалідів, адже вони не пройшли належної процедури для виділення цих коштів, та компенсаційні виплати на пільговий проїзд, адже їх розподіл є непрозорим та корупційним», - пояснив голова АПН Дмитро Сінченко.

 

«Всі згадані статті бюджетних видатків доцільно було б припинити, адже в існуючому вигляді вони є джерелом зловживань та корупції. Виходячи з вищевикладеного, ми, активісти Всеукраїнського руху проти політичної корупції "Під контролем!" в Кіровоградській області, вимагаємо негайно припинити фінансування цих статей витрат міського бюджету», - йдеться в тексті петиції.

 

За словами авторів петиції, відмова від фінансування згаданих статей витрат дозволила б зекономити для бюджету 11,541 млн.грн.

 

Прес-служба АПН

Write a comment

Comments: 0