Активісти «Під контролем» займуться освітою, проте не залишатимуть поза увагою ЖКГ

Всеукраїнський рух проти політичної корупції «Під контролем» повідомляє про початок моніторингу контрактів міських управлінь освіти. Активісти Руху вивчатимуть договори на закупівлю послуг з організації харчування у навчальних закладах та дитячих садочках, що були укладені правліннями освіти протягом квітня-серпня 2016 року.

 

«Ми хочемо надати суспільству інформацію: за якими умовами були укладені договори, чи проводилися тендери? Які фірми та фізичні особи-підприємці з надання послуг по організації харчування дітей і у якому об’ємі отримають бюджетні кошти?», - розповів координатор руху «Під контролем» в області Дмитро Сінченко.

 

Використовуючи відкритті джерела інформації, активісти встановлять, чи не порушували раніше ці фірми законодавство, а також з’ясують, до яких політичних сил відносяться підприємства, що отримали контракти. Напередодні 1 вересня аналіз контрактів міських управлінь освіти буде опубліковано.

Нагадаємо, що у червні-липні Всеукраїнський рух проти політичної корупції проаналізував декларації депутатів місцевих рад та декларації доходів та майна за 2015 рік очільників департаментів та управлінь ЖКГ в 17 обласних центрах. У Кропивницькому, в результаті оприлюднення результатів моніторингу та гострої критики роботи чиновників, все керівництво управління ЖКГ, на чолі з начальником Олександром Хачатуряном, пішло у відставку.

 

«Начальник управління звільнився, проте це зовсім не значить, що ми забудемо і залишимо цю справу. Діяльність попереднього керівництва управління буде детально нами розслідувана, а результати розслідувань будуть оприлюднені у ЗМІ та спрямовані у правоохоронні органи. Звільнення – це дуже слабке покарання для такої роботи чиновників. На моє переконання, вони мають понести покарання згідно з Кримінальним кодексом. Не можна також дозволити очолити управління без жодних конкурсів – ми обов’язково приділятимемо увагу новому керівництву управління. І питання розробки нормальної програми, на жаль, досі актуальне…», - зазначив голова АПН Дмитро Сінченко.

 

Прес-служба АПН

Write a comment

Comments: 0