Активісти ініціювали петицію за звільнення керівництва головного управління ЖКГ у Кропивницькому

фото - Ірина Лягул
фото - Ірина Лягул

Сьогодні, під час виступу на другому засіданні сесії міської ради, координатор руху «Під контролем» у Кропивницькому Дмитро Сінченко оголосив про створення петиції до органів місцевого самоврядування міста щодо звільнення керівництва управління ЖКГ.

 

Дмитро Сінченко пояснив свої вимоги наявністю обґрунтованих підозр у корупційних діях чиновників, наявністю кримінальних справ, у яких фігурують як чиновники, так і підрядники, яким виділялись кошти, зокрема, на ремонти доріг.

 

Також громадський діяч нагадав про інші проблеми і скандали, що тривалий час супроводжують місцевих комунальників, а саме: знищення зелених насаджень, «сніговий колапс» та скандал із дозволами на встановлення індивідуального опалення.

фото - Ірина Лягул
фото - Ірина Лягул

Причинами цих негараздів Сінченко назвав некомпетентне керівництво управління та неякісну Програму розвитку ЖКГ. Нагадуємо, громадські діячі гостро критикували проект програми ще у лютому цього року, і не рекомендували її приймати, проте тоді депутати не прислухались до думки експертів.

 

Петицію вже створено на сайті ГО «Асоціація Політичних Наук», і від сьогодні за 45 днів вона має набрати 450 підписів. Перші підписи вже з’явились – їх поставили самі активісти. Окрім відставки начальника управління, у ній вимагається призначення нового керівництва за прозорим конкурсом та розробка нової якісної Програми ЖКГ.

 

Прес-служба АПН

Write a comment

Comments: 0