Політичні партії на Кіровоградщині приймають виборців у перукарнях, на підприємствах і навіть вдома

Фото - сайту "Гречка"
Фото - сайту "Гречка"

Відтепер знайти приймальні народних депутатів та парламентських партій кіровоградцям просто – варто лише зайти на інтератктивну карту, обрати область та партію яка цікавить, і можна буде побачити не просто адресу-телефон приймальні, а й будинок, в якому та знаходиться.

 

Під час створення карти представники Громадянської мережі ОПОРА відвідали більшість приймалень і мали чимало пригод. Про що вони і розповіли під час Інформаційного форуму "Стандарти та досвід роботи парламентських партій. Кіровоградська область". Так в приймальні в Новоархангельську їм пропонували підстригтися – громадян приймають прямо в перукарні. А одна з приймалень в місті Бобринець знаходиться в приватному помешкані голови місцевої організації партії…

 

Всього ж, як розповіла громадський консультант Громадянської мережі ОПОРА у Кіровоградській області Зоя Лебідь, на даний момент на інтерактивну карту з зазначенням координат нанесено 68 приймалень(до них відносяться і «працюючі» номера телефонів і приймальні нардепів-мажоритарників). На запит про наявні в області приймальні відповіли 4 з 6 осередків парламентських партій в області(не відповіли – Радикальна партія Олега Ляшка, Опозиційний блок).

На карті можна знайти 19 осередків ВО «Батьківщина», 16 - Радикальної партії Олега Ляшка , 10 - БЛОКУ ПЕТРА ПОРОШЕНКА «СОЛІДАРНІСТЬ» , 9 - партії «НАРОДНИЙ ФРОНТ» , 5 - об’єднання «САМОПОМІЧ» , 2 - ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ . Та 7 приймалень народних депутатів України. Також передбачена можливість скачати усі контакти.

 

Під час інформаційного форуму його учасники також обговорили історію та стан партійної системи в Україні, стандарти партійної роботи та практичні проблеми діяльності парламентських партій на регіональному рівні. 

 

Так юрист ГО «Територія успіху» Євген Гурницький познайомив присутніх з особливістю закону про державне фінансування партій, який вступить в силу 1 липня 2016 року. Анатолій Стоян - експерт ініціативи «Майстерня активних громадян», порівняв законодавчу базу щодо діяльності депутатів місцевих рад та депутатів Верховної Ради, Дмитро Сінченко, голова «Асоціації Політичних Наук», провів дискусію на тему історії та стандартів роботи політичних партій в Україні.

 

Представники політичних партій, присутні на заході, назвали одну з основних проблем роботи з виборцями – їх специфічні очікування від депутатів. Виборці звертаються до приймалень в основному за наданням матеріальної допомоги. Рідко хто пропонує підтримати ініціативу чи надає пропозиції по роботі органів влади чи місцевого самоврядування. Сформований деякими політиками під час виборчої кампанії стереотип(прямий і непрямий підкуп виборця) спрацьовує і у міжвиборчий період.

 

Цей фактор, погодилися учасники форуму, впливає на ефективність роботи приймалень усіх політичних сил. І саме інформація про реальні функції і повноваження депутатів, є корисною для виборця.

 

За матеріалами Інформаційного порталу "Гре4ка"

Write a comment

Comments: 0