За тиждень суд визначить, чи порушував Кіровоградський міський голова законодавство

фото - сайту "Рідний Край"
фото - сайту "Рідний Край"

Порушив чи ні Кіровоградський міський голова Андрій Райкович діюче законодавство, місцевий суд визначить за тиждень. Судове засідання по справі невчасного оприлюднення рішення Кіровоградською міськрадою про відповідь на лист Комітету Верховної Ради України щодо перейменування міста відбулось в Ленінському районному суді міста Кіровограда.

 

Продовжив розгляд справи суддя Плохотніченко. На засідання з'явився позивач Дмитро Сінченко, представник відповідача, працівник юрвідділу Кіровоградської міської ради Артем Шершенюк, громадські активісти та журналісти.

 

Сторони висловили свої позиції та поставили одна одній запитання. Нагадаємо, в січні 2016 року місцеві депутати звернулись до нардепів з вимогою не перейменовувати місто на Інгульськ, не провівши громадського обговорення цього питання і не оприлюднивши проект рішення за 20 робочих днів до його розгляду, як того вимагає Закон Про доступ до публічної інформації.

фото - сайту "Рідний Край"
фото - сайту "Рідний Край"

"Рішення було прийнято з порушення процедури виконання ст.15 закону про Доступ до публічної інформації та з перевищенням повноважень міської ради, - вважає позивач. - Це рішення взагалі не було оприлюднене, а в сесійну залу його вніс з голосу міський голова Андрій Райкович. Представник Райковича та міської ради зазначає, що вносити і оприлюднювати рішення - повноваження виключно секретаря міської ради. Відповідно цієї логіки, міський голова перевищив свої повноваження, оскільки не мав права вносити жодного рішення без секретаря".

 

Дмитро Сінченко вважає, що рішення міськради порушує норму закону "Про декомунізацію". Оскільки повноваження міськради у цому питанні закінчилися 21 листопада. Саме тоді депутати направили до Верховної Ради сім пропозицій по новій назві міста. І вже в січні вимагали не називати місто Інгульськом, хоча саме ця назва була в пропозиціях міськради.

 

"Фактично це звернення, прийняте з подання Райковича, заперечує попереднє рішення міськради і жодним чином не обґрунтовувалось", - наголосив Сінченко.

 

Наступне судове засідання відбудеться 24 травня о 10.00. Саме тоді суд визначиться з тим чи порушив Кіровоградський міський голова українське законодавство.

 

За матеріалами сайту "Гречка"

фото - сайту "Рідний Край"
фото - сайту "Рідний Край"

Write a comment

Comments: 0