Цього тижня Кіровоградська міськрада візьме до розгляду перші петиції?

Щоб надіслати на розгляд Кіровоградської міськради перші петиції, громаді залишилось зібрати менше 20 підписів. Перші дві петиції кіровоградців було розміщено на сайті громадської органзації «Асоціація Політичних Наук» 7 квітня 2016 року в рамках діяльності громадського партнерства «Рада Експертів».

 

Перша петиція стосується прийняття нового регламенту Кіровоградської міської ради 7-го скликання. Громадськість вважає, що новий регламент має відповідати Закону «Про доступ до публічної інформації», тому вимагає вилучити з нього положення про «виняткові випадки», якими, на думку активістів, депутати збираються обгунтовувати порушення законів. З цією та рядом  інших змін громадські діячі розмістили новий проект регламенту, під яким вже зібрали 231 підпис.

 

Друга петиція стосується самого механізму збору петицій. У ній громадськість пропонує зменшити бар’єр петицій із 450 підписів за 45 днів, як ухвалили депутати, до 250 за 3 місяці, як написано в Законі «Про звернення громадян».

Що цікаво, попри рішення міськради про терміни та кількість підписів, активісти збирають 250 підписів. Як пояснив голова КОО «Асоціація Політичних Наук» Дмитро Сінченко, петиції були розміщені на сайті до офіційного оприлюднення рішень міськради, а тому на початку збору підписів активісти керувались прямими нормами Закону. Сьогодні прийняте міськрадою Положення вже оприлюднене, тому набрало законної сили і всі подальші петиції до Кіровоградської міськради будуть йому відповідати.

 

Чи розглянуть кіровоградські депутати подані петиції громадськості і яким буде результат такого розгляду, незабаром дізнаємось.

Прес-служба АПН

Write a comment

Comments: 0