Голова АПН оскаржив прийняття 261 рішення Кіровоградської міськради

Голова ГО «Асоціація Політичних Наук» Дмитро Сінченко в рамках діяльності громадського партнерства «Рада Експертів» поскаржився до офісу Уповноваженого з прав людини на прийняття 261 Рішення депутатами Кіровоградської міської ради із ними 286 прийнятих.

 

На думку громадських діячів, всі ці рішення були прийняті без громадського обговорення, а отже – з порушенням частини 3 статті 15 Закону України «Про доступ до публічної інформації», в якій говориться про те, що всі проекти нормативно-правових актів органів місцевого самоврядування мають бути оприлюднені за 20 робочих днів до моменту їх розгляду.

 

Серед оскаржених рішень – бюджет на 2016 рік, призначення заступників міського голови, секретарів міськради, членів виконкому, прийняття більшості цільових програм та земельні питання. Всього на офіс Уповноваженого з прав людини було направлено 7 скарг – окремо по кожному засіданню сесій Кіровоградської міськради.

Активісти просять Уповноваженого відкрити провадження та провести перевірку на предмет вчинення адміністративних правопорушень посадовими особами Кіровоградської міської ради, які неоприлюднили або несвоєчасно оприлюднили проекти рішень Кіровоградської міської ради, а у разі виявлення порушень – скласти відносно посадових осіб Кіровоградської міської ради та направити до суду протокол про адміністративне правопорушення, за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 212-3 КУпАП.

 

«На останній прес-конференції «Ради Експертів», що відбулась 7-го квітня, ми пообіцяли оскаржувати всі рішення міськради, прийняті з порушенням Закону про доступ до публічної інформації. Ми проаналізували всі прийняті рішення і оформили їх у вигляді скарг по кожному засіданню міськради. Виявили, що аж 261 рішення міськради прийняте з порушенням частини 3 статті 15 Закону України «Про доступ до публічної інформації». Варто зауважити, що на цьому ми не зупинимось, і зараз готуємо скарги по інших порушеннях. Ці дії ми робимо для того, щоб привчити чиновників до виконання Законів, які у нас чомусь звикли ігнорувати. І для того, щоб запобігти корупційним ризикам, які виникають у разі недотримання принципів прозорості в діяльності міськради», - пояснив голова АПН Дмитро Сінченко.

 

Прес-служба АПН

Write a comment

Comments: 0