АПН попрохала Єдині системи місцевих петицій привести кіровоградські петиції у відповідність із Законом

КОО «Асоціація Політичних Наук» звернулась до адміністрації сайту «Єдина система електронних петицій», до якої підключена Кіровоградська міська рада, з проханням привести необхідну кількість підписів та термін, за який вони мають бути зібрані, у відповідність із Законом України «Про звернення громадян».

 

Звернення було подане в рамках діяльності громадського партнерства «Рада Експертів». На думку юристів партнерства, розміщені на сайті петиції мають набрати не 450 підписів за 45 днів, як це зазначено на сайті сьогодні, а 250 за 3 місяці, згідно Закону України «Про звернення громадян».

 

«Депутати міськради нещодавно прийняли Положення про електронні петиції, в якому зазначили, що для розгляду петиції їй необхідно набрати 450 підписів за 45 днів. А оприлюднили своє рішення лиш сьогодні - 19 квітня 2016р. Проте Закон чітко і недвозначно говорить, що орган місцевого самоврядування може встановлювати кількість підписів і терміни їх збору, відмінні від рекомендованих у Законі, виключно шляхом внесення змін до Статуту міста. Доки депутати не внесуть змін до Статуту – мають діяти прямі норми Закону. Станом на сьогодні жодних змін до статуту не внесено», - зазначив голова КОО «Асоціація Політичних Наук» Дмитро Сінченко.

Нагадаємо, 7 квітня 2016 року члени партнерства «Рада Експертів» презентували розділ «Петиції» на сайті АПН та перші дві петиції – про регламент міськради та про Положення про електронні петиції. Сьогодні на ці петиції триває збір підписів.

 

 

Прес-служба АПН

Write a comment

Comments: 0