Як відсіяти пропаганду у ЗМІ? АПН проведе тренінг з медіаграмотності

24 січня 2016р. в Кіровограді відбудеться навчальний тренінг з медіаграмотності «Як відсіяти пропаганду у ЗМІ?». Тренінг проводиться з метою навчити громадян критично оцінювати отриману інформацію та способам її перевірки.

Учасники отримають відповіді на питання:

-          Кому належать українські мас-медіа?
-     З чого складається особисте медіа-поле громадянина?
-          Які найпоширеніші технології маніпуляцій?
-          Чим відрізняється пропаганда від інформації та реклами?
-          Як відрізнити новину від фейку?

 

Тренінг проведе відомий український блогер Дмитро Сінченко. Для участі у заході буде відібрано 30 осіб. Щоб взяти участь у заході, необхідно заповнити коротку он-лайн форму до 20.01.2016р. включно.

 

В рамках нашого Проекту, ми проводимо інформаційно-просвітницьку кампанію з питань медіаграмотності. Таким чином ми будемо спонукувати медіа більш серйозно підходити до своєї роботи і не поширювати «фейки». З іншого боку, ми будемо інформувати громадян про те, що та чи інша є неправдивою/фейком/маніпуляцією. Чим більше учасників приєднається до нашої акції, тим ефективнішим буде наш заклик про вимогу отримання правдивої інформації в медіа.

Для довідки: Проект «Програма медіаграмотності для громадян» виконується за підтримки Міністерства закордонних справ та міжнародної торгівлі Канади (DFATD Canada), у партнерстві трьох організацій: Академія української преси, IREX та StopFake. Метою проекту є посилення стійкості громадян перед дестабілізуючою силою впливу неправдивої інформації.

В рамках проекту передбачено розробку навчальної програми по медіаграмотності, підготовку тренерів, які будуть проводити тренінги для громадян, а також інформаційну кампанію для підвищення обізнаності громадян в питаннях протидії пропаганді та маніпуляціям. Проект виконується в 14 областях України.

 

Прес-служба АПН

Write a comment

Comments: 0