АПН презентувала нове дослідження: «Кіровоградські депутати в соціальних мережах»

Чи йдуть наші депутати в ногу з часом? Наскільки відкриті народні обранціперед суспільством та доступні для свого виборця? Відповідь на ці та інші питання журналісти отримали в Кіровоградському прес-клубі 15 листопада під час презентації чергового дослідження Асоціації Політичних Наук із циклу «Відкритість кіровоградського політикуму».

 

Цього разу Асоціація Політичних Наук звернула свою увагу на доступність кіровоградських депутатів в найбільш популярних соціальних мережах –Vkontakte, Одноклассники, Facebook. Також було досліджено активність депутатів у блогерських спільнотах області. Дослідження стосувалось лише тих політичних сил, які представлені у Кіровоградських обласній та міській радах.

 

«Лише третина народних обранців користується соцмережами. Переважна більшість з них не веде свої профілі системно. Більшість з депутатів завели профілі у мережі Однокласники, що свідчить, з одного боку, про розважальну мету таких сторінок, з іншого – про те, що вони в переважній більшості не орієнтуються на молодіжну аудиторію», - зазначив голова АПН Дмитро Сінченко.

 

 

Найбільшу активність у соціальних мережах у відсотковому співвідношенні до кількості депутатів виявляють представники опозиційних політичних сил: ВО «Батьківщина» та «Спільний дім». Найбільшу кількість депутатів, що користуються соцмережами, має Партія регіонів.

 

Партія Регіонів також є лідером за кількістю блогерів, Однак найактивнішим блогером серед кіровоградських депутатів є представник партії «Батьківщина».

 

Цікавим фактом також є те, що жодна з партій, які представлені у обласній та міській радах, не веде офіційних сторінок та груп у соцмережах. З парламентських партій такі сторінки мають лише УДАР та ВО «Свобода» - у кожної одразу у двох мережах (Facebook та Вконтакте). Однак в УДАРу, на відміну від Свободи, група Вконтакте переіменована в «УДАР-кидалово» з відповідним вмістом.

 

Інше дослідження АПН стосувалось стану виконання Закону України «Про доступ до публічної інформації». Згідно його результатів, ситуація з відповідями на інформаційні запити громадян до органів влади та місцевого самоврядування суттєво погіршилась у порівнянні з минулим роком, і є найгіршою з областей, які моніторились Асоціацією.

 

Для довідкиКіровоградська обласна організація «Асоціація Політичних Наук» створена у 2008 році. Метою діяльності організації є аналіз якості політики та її репрезентаторів в Кіровоградській області. Асоціація займається моніторингом, аналізом та підготовкою практичних рекомендацій для підвищення прозорості та демократизації політичних процесів на Кіровоградщині.

 

Прес-служба АПН

 

Write a comment

Comments: 0