Тисячі місцевих активістів України отримали безкоштовні консультації щодо права на свободу зібрань

«Кількість протестів в Україні росте з кожним роком. Так само росте і попит громадян на консультації та захист даного права у судах, від свавілля міліції, місцевих адміністрацій. Експерти Ініціативи зі свободи мирних зібрань відкриті та готові допомогти кожному громадянину, чиє право на протест було порушене!» - зазначив Володимир Чемерис, правозахисник, Голова організації-члена Ініціативи «Інститут Республіка».

 

Всеукраїнська ініціатива «За мирний протест!» є неурядовим позапартійним громадським рухом, що утворився в 2011 році маючи за мету захистити право на свободу мирних зібрань в Україні.

 

 На сьогодні, завдяки широкій діяльності Ініціативи, вона об’єднує навколо себе 138 організацій, котрі багато років поспіль займаються проблематикою мирних зібрань чи користуються правом на протест. Активісти ініціативи зібрали більше 18 тис. підписів на захист свободи мирних зібрань в Україні. Активісти провели десятки круглих столів у обласних центрах країни, розпочавши діалог з владою щодо важливості фундаментального права людей на мирні зібрання. Експерти щомісяця проводять 2-3 навчальних заходи у великих містах та проводять консультації щодо свободи мирних зібрань. Експерти ініціативи часто відстоюють громадських активістів у судах щодо права на свободу мирних зібрань. Зі 100% розглянутих позовів експертами ініціативи було виграно 99% справ. 

Експерти Всеукраїнської ініціативи «За мирний протест!» надали консультації представникам Вищого адміністративного суду України щодо вивчення та узагальнення практики  під час розгляду судових справ у 2011-2012 роках стосовно реалізації права на мирні зібрання. На основі даних консультацій Вищий адміністративний суд оприлюднив повний текст Постанови №6 Пленуму. Дана Постанова була представлена суддям України.

 

Експерти ініціативи поширюють свою діяльність не лише на території України, а й за кордоном. На разі формується міжнародна коаліція щодо свободи мирних зібрань, яка об’єднає громадські організації  країн ЄС та СНД.

Всеукраїнська ініціатива вперше за історію громадських рухів та організацій України стала ініціатором  подачі законопроекту №2450 на розгляд Венеціанської комісії, підготувавши необхідні документи. До цього даним правом користувались лише депутати, або Адміністрація Президента.

 

 

 Ініціатива також веде справу у Європейському суді щодо захисту права на свободу мирних зібрань громадянина України (Справа Шмушковича).

 

Одним із основних завдань Ініціативи є захист ВАШОГО ПРАВА на мирне зібрання!

 

Якщо Ви зазнали утисків з боку органів влади під час, до або після мирних зібрань, якщо Ви хочете отримати консультацію щодо проведення мирного зібрання чи судової справи, ТЕЛЕФОНУЙТЕ на гарячу лінію: 068-121-77-41, або зверніться до координатора Ініціативи у Кіровоградській області (050 564 14 54 - Дмитро Сінченко)

 

Об’єднуючи зусилля навколо питання свободи мирних зібрань, ми свято віримо, що згодом збудуємо справжню демократичну вільну державу, у якої на першому місці стоятиме право людини.

 

 

Прес-служба Асоціації Політичних Наук

Організації-засновника

Всеукраїнської ініціативи «За мирний протест!»

 

www.zmina.org.ua

Write a comment

Comments: 0