Презентація дослідження: Відкритість кіровоградського політикуму

Асоціацією Політичних Наук, у середу, 28 серпня, у приміщенні Кіровоградського прес-клубу, було представлене дослідження на тему «Публічність партійних організацій».

 

До уваги в досліджені брались лише ті політичні сили, які входять до Верховної Ради та місцевих рад або ж ті, які мають потенційні шанси на входження до них.

 

Одним із критеріїв оцінки була доступність та правдивість контактних даних партійних організацій. З основних політичних гравців контакті дані відповідають дійсності лише у Партії Регіонів, комуністів та ВО "Батьківщина". Адреси ж Свободи та УДАРу не відповідають дійсності, але якщо знайти офіс Свободи не становить великих труднощів, то УДАРівці чомусь ретельно приховують свою адресу і від ЗМІ, і від громади.

 

Щодо наповнення партійного сайту, то тут впевнено лідирує Партія Регіонів, яка за останні три місяці розмістила 704 новини. З величезним відривом, далі розмістились комуністи і ВО "Батьківщина". ВО "Свобода" у своєму доробку має 17 новин, а УДАРівці всього 15, з яких 8 - це привітання з днем народження різних партійних діячів.

 

Найактивніше прес-служби діють у Свободи та Батьківщини, найгіршою є робота прес-служб УДАРу і комуністів.

 

Серед журналістів найбільшою увагою користується Партія Регіонів, на другому місці впевнено тримається УДАР, який досі знаходиться в полі журналістської уваги завдяки боргам і постійним чварам у середині організації.

 

Також представниками Асоціації було представлено рейтинг політичних сил за шкалою «позитив-негатив» у згадках ЗМІ. Позитивні згадки суттєво переважають у двох опозиційних сил – Батьківщини і Свободи. Партія Регіонів стабільно тримає баланс. Негативні згадки про УДАР у пресі утричі переважають позитивні.

 

Зазначимо, що Асоціація політичних наук наразі працює над такими дослідженнями:

  1. Доступ до публічної інформації.
  2. Тушкування - досліджуємо Кіровоградські обл.. та міськ. ради
  3. Дотримання партійних організацій власних статутів та програм. (5-ть парламентських партій)
  4. Активність політичних партій у соціальних мережах

 

Прес-служба АПН

Write a comment

Comments: 0